Wet n Wild

Wet n Wild – Utanför Orlando

En upplevelse som man bara inte får missa när man besöker Orlando är vattenlandet ”Wet n´Wild” som ligger mitt i staden. Vattenparken är den första riktiga i USA och har fått utmärkelser som ”America´s number one waterpark”. Här finns vattenkul för hela familjen helt beroende på hur våglig man är.

Parken bjuder på vattenrutschkanor som Der Stuka och The BomBay där man åker ner från en cirka sex våningar hög bana nästan vertikalt. Endast något för den riktigt modige. Prova även på The Black Hole där man åker i gummituber, själv eller flera stycken i en, i mörkret.

En attraktion som är jättepopulär är Wake board där man åker antingen på knä eller ståendes på fötterna längs en bana i konstgjord sjö. En rolig och mycket annorlunda upplevelse. Tröttnar man på alla spännande attraktioner kan man ta det lugnt och varva ner genom att åka längs med Lazy River som är en flod som ringlar runt hela parken.

Här väljer man att antingen åka i en stor gummiring eller så sätter man sig bara på rumpan, lyfter fötterna och åker iväg. Vill man ta det ännu lugnare kan man läga sig i en solstol kring den stora vågpoolen och bara lapa värme och sol. För de allra minsta barnen finns det en Kids Park där det finns miniatyrversioner av de stora åkattraktionerna.

Parken har öppet varje dag, året runt och värmer upp poolerna när det blir kallare i luften. Öppettiderna variera lite mellan säsongerna men öppnar cirka 9 och stänger vid 18. Det kan vara bra att slå en signal till parken för att kolla upp vilka öppettider som gäller eller kolla upp det på hemsidan; www.wetnwild.com/orlando/.

Under perioden september till mars är en del attraktioner stängda för uppehåll så är det någon speciell attraktion som lockar bör man ringa dit innan man bestämmer sig för att åka.

Eftersom vattenparken är så populär är det bra om man är det redan när det öppnar för att slippa alltför långa köer samt större chans att få tag på en solstol. Priserna för entrén är som följer:

Entré *
Vuxen: $35.95
Barn,3-9år: $29.95
Barn under 3år: Gratis
Seniorer,55+: $17.98
Årskort (veckodagar): $47.00
Årskort (gäller alla dagar): $89.95

* Till entren tillkommer 6.5% skatt.
Det går alldeles utmärkt att hyra gummiringar, handdukar samt skåp att låsa in värdesaker i.