Flyg till Miami – och transfer in till staden

Att hitta flyg till Miami är enkelt, många flygbolag flyger till Miami från olika platser i Europa och det går ofta att hitta en biljett med byte till bra pris. Men tänk på att du kan flyga direkt till Miami med SAS – något vi verkligen rekommenderar. 

Flygplats MIA Miami International Airport

Sedan hösten 2017 flyger SAS direkt från Arlanda till Miami en gång per vecka, på söndagar. Bolaget har dessutom 3-4 avgångar per vecka från Köpenhamn och Oslo. Priset för en biljett tur/retur Miami startar på cirka 3800 kronor, men ofta får du vara beredd att betala någon tusenlapp till.

Även om du inte lyckas boka den allra billigaste biljetten, är SAS ändå ett bekvämt och bra val. En sak vi gillar lite extra är att man alltid har 24 timmars öppet köp.

Du kan alltså boka flyget om du hittar en biljett som passar och sedan i lugn och ro kolla på hotell och be chefen om semester 🙂 Funkar det inte, då är det bara att boka av utan kostnad.

Restid till Miami från Stockholm

Om du väljer att ta direktflyget med SAS från Arlanda till Miami är restiden cirka 10 timmar och 20 minuter. Om du istället bokar en resa med byte på vägen, med exempelvis British Airways, Lufthansa eller Austrian, då får du räkna med på en total restid på 14-15 timmar. Ibland längre än så.

Tidtabell för SAS Stockholm-Miami

ARN-MIA SK 957. Avgång: 09.25. Ankomst: 14.15
MIA-ARN SK 958. Avgång: 16.05. Ankomst: 07.35

Flygplatsen i Miami

Miami Internationall Airport ligger belägen 13 km utanför Miami i Florida. Det är Miamis huvudflygplats och den trafikeras av såväl amerikanska som europeiska flygbolag.

Förra året, 2017, använde drygt 44 miljoner passagerare Miami International, vilket gör den till världens 40:e största flygplats och den 12:e största i USA.

Flygplatsen är en hubb för flyglinjer till och från Syd- och Latinamerika, och till Karibien.

Transfer från flygplatsen till staden

Billigt med tåg och buss

Beroende på var i Miami du bor, finns flera olika alternativ. Du kan exempelvis åka Miami Beach Bus hela vägen ut till South Beach, för bara $2.25. För att åka behöver du ett EASY Card som kan köpas i biljettmaskiner på flygplatsen.

Om du ska till Downtown Miami finns möjligheten att åka Metrorails orangea linje från flygplatsen in till staden, även den resan kostar $2.25.

Taxi till fast pris

Taxibilarna från Miami International Airport använder en fast taxa som inkluderar flygplatsavgift och eventuella vägtullar, men inte dricks.

Kostnaden till Downtown Miami är $22 och till South Beach landar det på $35-$40 beroende på exakt vart på South Beach du ska.

Shuttlebus till hotellet

Föredrar du en delad shuttle bus som tar dig till hotellet, finns det välkända företaget Super Shuttle även i Miami. Här kan du boka biljett med Super Shuttle från flygplatsen.

När du ska tillbaka från hotellet till flygplatsen, kan du boka Super Shuttle här.

(Uppdaterad 2018-09-28)