Flyg till Miami

Att hitta flyg till Miami är enkelt, många flygbolag flyger till Miami från olika platser i Europa och det går ofta att hitta en biljett med byte till bra pris. Men tänk på att du kan flyga direkt till Miami med SAS – något vi verkligen rekommenderar. 

Flygplats MIA Miami International Airport

Sedan hösten 2017 flyger SAS direkt från Arlanda till Miami en gång per vecka, på söndagar. Bolaget har dessutom 3-4 avgångar per vecka från Köpenhamn och Oslo. Priset för en biljett tur/retur Miami startar på cirka 3800 kronor, men ofta får du vara beredd att betala någon tusenlapp till.

Även om du inte lyckas boka den allra billigaste biljetten, är SAS ändå ett bekvämt och bra val. En sak vi gillar lite extra är att man alltid har 24 timmars öppet köp.

Du kan alltså boka flyget om du hittar en biljett som passar och sedan i lugn och ro kolla på hotell och be chefen om semester 🙂 Funkar det inte, då är det bara att boka av utan kostnad.

Restid till Miami från Stockholm

Om du väljer att ta direktflyget med SAS från Arlanda till Miami är restiden cirka 10 timmar och 20 minuter. Om du istället bokar en resa med byte på vägen, med exempelvis British Airways, Lufthansa eller Austrian, då får du räkna med på en total restid på 14-15 timmar. Ibland längre än så.

Tidtabell för SAS Stockholm-Miami

ARN-MIA SK 957. Avgång: 09.25. Ankomst: 14.15
MIA-ARN SK 958. Avgång: 16.05. Ankomst: 07.35

Flygplatsen i Miami

Miami Internationall Airport ligger belägen 13 km utanför Miami i Florida. Det är Miamis huvudflygplats och trafikeras dagligen av såväl amerikanska som europeiska flygbolag.

Flygplatsen är även en så kallad hubb för American Airlines varifrån en stor del av deras karibiska flyg utgår. Det är den tredje största flygplatsen i USA och transporterar fler än 20 miljoner människor till och från 160 olika länder årligen.

Flygplatsen består av fler olika terminaler som har olika flyglar. Biljettincheckning finns på övre plan och bagagehämtningen sker på bottenplan. De finns tre stycken ankomsttullar.

Flygplatsen har nyligen genomgått en hel del förändringar och har utökats med både fler terminaler samt större säkerhet.

Det finns en oändlig massa affärer och butiker på flygplatsen. Allt från taxfree butiker till restauranger och barer. Man kan även passa på att ta ut pengar samt växla på plats.

När man ska ta sig från flygplatsen och in till Miami kan man antingen åka taxi som är säkert men kostar en hel del. Eller så vljer man att åka buss eller tåg från flygplatsen.