Orlando

Orlando, Florida

Orlando är en av Floridas största städer och ligger ganska mitt i delstaten. I orlando finns bland annat det näst största universitetet i Florida, University of central Florida. Staden är också känd för sina många turistattraktioner som du kommer att kunna läsa om efter denna presentationstext.

Varje år besöker cirka 52 miljoner turister regionen och för att kunna ta emot alla har Orlando det näst största antalet hotellrum i hela USA, strax efter Las Vegas. I staden hålls också massvis med konferenser och andra sammankomster. Orange County Convention Center är landets näst största mätt i kvadratmeter. Orlando är även känt för sina många golfbanor där man även kan gå kurser beroende på vilken nivå man tillhör.

Namnet Orlando sägs ha uppkommit omkring 1837, när en soldat vid namn Orlando Reeves omkom under kriget mot Seminole Indian Tribe. Några pionjärer såg hans namn inristad i ett träd och antog att det var han som ägde marken och därefter uppkom namnet Orlando. Redan under det spansk-amerikanska kriget blev Orlando ett populärt resmål och under första världskriget fanns det flertalet så kallade SKEET där, som låg till grund för sjukhus idag.

Klimatet i Orlando varierar mellan två olika perioder. Den ena periodern sträcker sig från maj till oktober och bjuder på mycket värme och regn. Den andra varar från november till mars och är svalare och med mindre regn. Det subtropiska klimatet orsakas på grund av platsens låga höjd och position men även av golfströmmens förflyttningar.

Det bor ungeär 190.000 invånare i Orlando och cirka 76 % har engelska som modersmål. Det näst sörsta språket är spanskan som talas av cirka 17 %.

Är man på besök i Miami går det bra att antngen hyra en bil för att köra upp till Orlando.

Alternativet är att åka med på någon arrangerad tur som hotellen ibland gör. Det går även bussar som man kan åka mellan städerna.

Vill ni läsa mer om Orlando så kan ni alltid besöka en sida som heter Orlando resa – Turistguide till Orlando – Där kan ni läsa mer om olika sevärdheter och upplevelser i Orlando.