Kennedy Space Center

Kennedy Space Center – utanför Orlando

Kennedy Space Center är Nasa:s anläggning för att montera och skjuta upp raketer från ön Merritt Island och ligger cirka 45 minuters bilresa från Orlando. Anläggningen är nästan 600 kvadrat kilometer stor och över 17000 människor jobbar på platsen.

En liten del av området är till för turister och där finna utställningar, IMAX- movie, restauranger och en massa annat. Här finns även den rymdraket som man skulle åka till månen med för 30 år sedan. Den kan man se, lära känna och undersöka på nära håll. man kan även få sig en kik på olika avfyrningplatser, ramper, träffa austronauter, se gigantiskt stora rymdraketer och prova på att åka i en simulator som austronauterna använder när de ska göra sig redo för att åka ut i rymden.

Dagligen visas det filmer i två stora IMAX- biografer om austronauterna. Här får man följa dem i olika uppdrag och man får nästan känslan av att man är där med dem på grund av de 3D-effekter som används för att allt ska bli så dramatiskt som möjligt.

Anläggningen har öppet för besökare alla dagar mellan 9 och 18. Det finns olika biljetter beroende på vad man vill se och uppleva. Man kan välja på tre olika som ger en inträde till olika grejor.

Cirkapris för biljetterna är 35 dollar för vuxen samt 20 dollar om man är mellan 3 och 11. Det finns alltså dock både billigare och dyrare alternativ.