Kennedy Space Center från Miami

Kennedy Space Center, eller John F. Kennedy Space Center som hela namnet lyder, är USA:s främsta uppskjutningsplats för bemannade rymdfärder. Du kan åka dit över dagen från Miami. Kör på egen hand, eller boka en bussresa.

Kennedy Space Center från Miami

Rymden lockar och fascinerar ständigt. Kanske är det därför Kennedy Space Center är en av Floridas – och USA:s – mest populära sevärdheter.

Centret ligger vid Cape Canaveral på Merritt Island, på Floridas östkust, i höjd med Orlando.

Anläggningen är i full drift och ett stort antal människor, fler än 17 000 jobbar här dagligen.

Atlantis, Apollo 8 och Saturn V

Merparten av området är avstängt, men det finns ett besökscenter med utställningar, restauranger, serveringar och tre olika IMAX-biografer. Och det är hit folk från hela världen kommer, för att få uppleva den i högsta grad levande rymdhistorien.

Utställningarna är indelade i så kallade Mission Zones, varje utställning handlar alltså om en viss rymdfärd eller händelse i NASA:s historia.

De stora attraktionerna är rymdfärjan Atlantis och bussturen som tar med besökarna till avfyrningsplatsen för Apollo 8, historiens andra bemannade rymdfärd, och till månraketen Saturn V. Bussturen tar cirka 45 minuter och ingår i entrébiljetten till centret.

Till Kennedy Space Center från Miami

Du kan hyra bil och köra från Miami till Kennedy Space Center, räkna med att det tar minst 3 timmar och 30 minuter, troligen mer med något stopp på vägen.

Om du reser dit på egen hand kan du boka entrébiljett med köföreträde här.

Ett annat alternativ, som många föredrar, är att boka en guidad busstur från Miami.

Flera finns att välja på, men storsäljaren är den här guidade turen där ett shoppingstopp på en outletgalleria, ofta Palm Beach Outlets, ingår.

Det är en heldagstur där ni blir hämtade vid hotellet i Miami tidigt på morgonen, runt klockan 07.00 och avsläppta igen cirka 12 timmar senare.

Ett annat alternativ är den här bussturen, inklusive entré till rymdcentrer, men utan shoppingstopp på vägen tillbaka.

Kennedy Space Center från andra platser i Florida

Om du bor i Orlando, har du bara en kort resa. Men det kan ändå vara bekvämt att boka en tur där allt ingår. Flera sådana alternativ finns på den här sidan.

Här nedanför finns fler tips på biljetter och utflykter:

 

(Sidan uppdaterades 2019-11-19)