Disney World Orlando – så tar du dig till nöjesparken från Miami

Disney World ligger en bit ifrån Miami, men det går att åka till den sagolikt häftiga nöjesparken över dagen. Antingen hyr du bil, eller så bokar du en guidad tur från Miami. Det sistnämnda kostar en slant, men är en bekväm lösning.

Disney World från Miami

För många som reser till Florida är det ett måste att besöka Disney World Orlando, en av världens mest kända nöjesparker. Den invigdes den 1 oktober 1971 och numera ingår fyra olika nöjesparker i komplexet: Magic Kingdom, Epcot, Disney-MGM och Animal Kingdom.

Det finns även två vattenparksanläggningar, golfbanor, campingplats, nöjesområden och fler än 30 olika hotellanläggningar i Disney World Orlando.

Disney World, eller Walt Disney World Resort som det egentligen heter, är världens mest besökta nöjespark. Fler än 50 miljoner människor låter sig underhållas här varje år.

Magic Kingdom

Magic Kingdom öppnade först. Redan 1971 slogs dörrarna upp. Parken består av olika länder och man kan besöka allt från USA till Karibiska havet på resan genom parken. Här finns spökhus, åkattraktioner, vattenrutschkanor, båtfärder i djungeln och en massa annat.

Epcot

Näst på tur står Epcot som är en experimentpark där man kan få inblick i hur människokroppen fungerar, göra testkörning av bilar, se världens största vattentank samt åka ner till ett undervattensrev och se de tiotusentals fiskar som håller till där.

Epcot passar bäst för de lite äldre barnen och för vuxna. Men även de mindre barnen blir fascinerade av alla uppfinningar och upplevelser.

Disney's Hollywood Studios

Tredje nöjesparken på Disney World Orlando är Disney's Hollywood Studios som handlar enbart om filmens värld. Den invigdes den 1 maj 1989 och är mycket populär eftersom man här kan få känna på hur det är att uppleva jordbävningar, stormar och översvämningar.

Animal Kingdom

Fjärde parken på området är Animal Kingdom. Precis som namnet antyder handlar det om ett stort kungarike med massor av olika djur. Här kan man också åka berg- och dalbanor och parken har funnits sedan 7 april 2006.

Alla fyra parkerna har öppet året om och vill du slippa trängas med en massa människor, är det klokt att åka när det är lågsäsong i januari och februari.

Du kan antingen välja att bara besöka en park, eller köpa ett så kallat Park Hopper-kort och få tillträde till alla fyra parker så mycket du vill under de dagar biljetterna gäller.

Till Disney World Orlando från Miami

Att åka från Miami till Disney World tar en stund, men det kan det vara värt. Det blir en fullspäckad heldag i världens häftigaste nöjespark. Eller kanske ett par dagar – att ta en övernattning på Disney World är ett tips.

Om du hyr bil och kör på egen hand får du räkna med att det tar cirka 3 timmar och 30 minuter från downtown Miami, utan några stopp.

Ett populärt alternativ är att boka den här turen där transport från Miami och en dags inträde på Disney World ingår.

Du får räkna med att vara borta i 15 timmar, och att åka tidigt på morgonen från ditt hotell i Miami. Men frukost är inkluderad och det är bekvämt att bli upphämtad och slippa köra själv.

Ett annat alternativ är den här bussresan tur/retur Miami-Disney World, men då får du boka entrébiljett till nöjesparken på egen hand.