Disney World

Disneyworld, en otrolig upplevelse – Utanför Orlando

För många som åker till Orlando är det ett måste att besöka Disneyworld som är en av världens mest kända nöjesparker. Den invigdes den 1 oktober 1971 och numera ingår fyra olika nöjesparker i komplexet; Magic Kingdom, Epcot, Disney-MGM och Animal Kingdom.

Det finns även två vattenparksanläggningar, ett stort kvällsnöjesområde samt ett 25-tal olika hotellanläggningar.

Magic Kingdom var den som öppnade först. Redan 1971 slogs dörrarna upp. Parken består av olika länder och man kan besöka allt från USA till Karibiska havet på resan genom parken. Här finns spökhus, åkattraktioner, vattenrutschkanor, båtfärder i djungeln samt en massa annat.

Näst att på tur står Epcot som är en expmerimentpark där man kan få inblick i hur människo- kroppen fungerar, göra testkörning av bilar, se världensa största vattentank samt åka ner till ett undervattenrev och se de miljoner fiskar som håller till där. Epcot passar bäst för de lite äldre barnen samt för vuxna. Men även de mindre barnen blir fascinerade av alla uppfinningar och liknande.

Den tredje nöjesparken är Disney- MGM som handlar enbart om filmens värld. Den invigdes den 1 maj 1989 och är mycket populär eftersom man här kan få känna på hur det är att uppleva till exempel en jordbävning, stormer och översvämningar. Den fjärde parken som fått namnet, Animal Kingdom är, precis som namnet utger, ett stort kungarike med massor av olika djur. Här kan man också åka berg- och dalbanor och parken har funnits sedan 7 april 2006.

Alla fyra parkerna har öppet året om och vill man slippa trängas med en massa människor ska man åka när det är lågsäsong i januari eller februari. Man kan antingen välja att bara besöka en park, eller om man vill besöka alla fyra kan man köpa ett så kallat Park Hopper. Det innebär att du betalar en summa och får inträde till alla parkerna hur mkt du vill under de dagarna biljetterna gäller.

Man kan välja på 1, 3 eller 7 dagars biljetter och de kostar mellan 26 och 71 dollar beronde på ålder, hur många parker samt hur många dagar man ha tillträde till. Vi rekomenderar att man köper en biljett för 3 dagar då det tar ett bra tag att ta sig runt i alla parkerna.

Det finns mycket att se och uppleva och för att slippa stressa kan det vara värt att lägga några dagar här.