Key West – ta en dagstur från Miami till staden på USA:s sydspets

Key West ligger längst ut i Florida Keys, pärlbandet av öar som sträcker sig västerut från Floridas sydspets. Staden är en av de mest mytomspunna platserna i Amerika.

Key West och Florida Keys - dagstur från Miami

Här hittar du inte bara den sydligaste punkten i USA utan även en plats full av kultur, fest och spännande matupplevelser. Allt bara fyra timmar från Miami.

Key West har alltid präglats av en öppen och avslappnad attityd. Här går folk i shorts och sandaler hellre än i kostym och långklänning.

Atmosfären har gjort att Key West blivit något av en magnet för såväl HBTQ-personer som för bohemer, författare och konstnärer. Bland de mer namnkunniga bör nämnas Ernest Hemingway och Tennessee Williams.

Key West passar utmärkt för en dagstur från Miami. Eftersom staden inte är så stor, hinns mycket med på kort tid.

Hyra bil och köra från Miami till Key West

Det enklaste och trevligaste sättet att ta sig hit är att köra längs Highway 1. Vägen löper längs med Florida Keys och slutar i Key West. Resan från Miami till Key West tar lite drygt fyra timmar att köra, enkel väg.

I och runt Miami är möjligheterna att hyra bil många. Oavsett om du vill bränna iväg i en Ford Mustang eller flyta fram i en Escalade så hittar du det du söker här.

Ta buss till Key West från Miami

För den som inte kan eller vill köra själv, går guidade bussturer från Miami. De ger cirka sex timmar fri upptäckarglädje i staden innan det bär av mot Miami igen.

Längs vägen passerar man bland annat Seven Mile Bridge som synts i otaliga Hollywoodfilmer och flertalet nationalparker. Key Largo och Lower Keys är ett par av de mest kända.

För många är vägen dit, att köra bil eller åka buss med öppet hav på båda sidor motorvägen, höjdpunkten med hela resan.

Alla vill till Duval Street

Väl på plats i Key West bör man börja med att ta sig till nöjesgatan nummer ett – Duval Street. Här trängs barer, restauranger och klubbar med souvenirbutiker och gatuförsäljare.

Med sitt läge i Mexikanska Golfen är Key West ett paradis för för fisk- och skaldjursälskaren. Något du absolut inte får missa att prova är Lobster Roll. Rikligt med hummerkött serveras i rostat briochebröd. Key Wests bästa Lobster Roll finns på DJ’s Clam Shack på 629 Duval Street – men konkurrensen är stenhård.

Är du mer sugen på perfekt tillagat kött rekommenderas ett besök på Prime Steak House på 951 Caroline Street.

Ett annat måste när man är här är Key Lime Pie. Den klassiska desserten är något lokalbefolkningen är mycket stolta över och den finns att beställa på de flesta kaféer och restauranger.

Festa som Hemingway

Key West är för många besökare synonymt med fest. Barer går det tretton på dussinet av här. Mest legendariska baren är så klart Sloppy Joe´s på 201 Duval Street, där Ernest Hemingway brukade tillbringa sina dimmiga dagar.

Vill man se var Hemingway bodde, är huset på 907 Whitehead Street idag omgjort till ett museum över författargiganten.

Key West är i första hand inte en destination för sol och bad. Men självklart finns det stränder utmed kusten för den som vill ta sig ett dopp.

Bra att veta är att många av dessa kostar pengar att besöka, antingen i form av inträde eller förklätt som solstolshyra.

Stranden vid Fort Zachary Taylor Historic State Park (Fort Zach i folkmun) är ett populärt utflyktsmål hos Key West-borna.

För att undvika avgifter så är South Beach ett bra alternativ. Där hittar du även den sydligaste punkten i USA.

Gillar du att upptäcka havet med snorkel och cyklop, ska inte missa en tur till korallrevet som sträcker sig från Key West och upp längs med Florida Keys.

Utflykter och guidade turer

Här finns ett urval av populära utflykter och andra guidade turer. Alla dagsturer från Miami till Key West hittar du här.