Jungle Island – mer än en djurpark

Jungle Island är en klassiker i Miami, en djurpark med gamla anor. Den invigdes redan 1936 och har precis haft nypremiär med flera nya attraktioner – parken renoverades efter orkanen Irmas framfart 2017.

Jungle Island Miami

När djurparken öppnade på 1930-talet hette den Parrot Djungle. Mannen bakom parken var Franz Sherr. Han var ägare av en foderbutik och hade många fåglar i butiken.

Sherr förstod att de hade lätt för att lära när de kom flygande när han kallade på dem och bestämde sig för att starta upp en stor fågelpark.

Franz Sherr hyrde mark och började utveckla sin attraktion. Eftersom han inte ville ha någon form av inhängnad lämnade han ”burarna” öppna upptill. Få trodde att idén skulle fungera, men i princip alla fåglar som Frans satte i parken stannade kvar.

I början av 2000-talet flyttade parken från sin ursprungliga plats, till dagens läge på Watson Island mellan Downtown Miami och South Beach.

Den bytte namn till Parrot Jungle Island, ett namn som fyra år senare byttes till dagens: Jungle Island.

Jungle Island Miami – djur och åkturer

Parken kallar sig idag för en ”interaktiv ekoäventyrspark” och du kan få närkontakt med papegojor, flamingos, kängurur, sengångare, orangutanger, lemurer och många olika slags reptiler – för att nämna ett litet urval.

Men Jungle Island satsar numera också på adrenalinframkallande upplevelser. Där finns en vattenpark med stora, uppblåsbara, vattenrutschkanor, en body flight-maskin, äventyr i så kallade escape rooms – och nästa år, 2019, öppnar också Miamis första Zipline i parken.

Biljetter och öppettider

Parken har öppet dagligen mellan 10 och 17. Entréavgiften är 52,95 dollar för vuxna och 39,95 dollar för barn mellan 3 och 10 år.

Det kan låta lite dyrt, men i entrépriset ingår numera en guidad tur som tidigare kostade 99,95 dollar.

» Boka biljetter till Jungle Island här

(Uppdaterades 2019-11-19)