Sport i Miami – kolla på basket, baseboll, ishockey och amerikansk fotboll

Sport och Miami är en lyckad kombination – staden har faktiskt blivit en riktig idrottsmetropol. Ta chansen och gå på basket, baseboll, ishockey eller amerikansk fotboll på resan.

Sport i Miami - basket, ishockey, baseboll och amerikansk fotboll

Gå på sport i Miami – biljetter & tips

Att se sport i USA är alltid en speciell upplevelse. Även vanliga seriematcher har ett tryck och en glädje som vi svenskar kanske är aningen ovana vid.

Är du sportintresserad och ska resa till Miami – boka in en match! Om du inte är så sportintresserad, gå ändå! Ät en varmkorv, drick en öl, sjung nationalsången och heja på hemmalaget. Det blir ett roligt reseminne, vi lovar.

Att boka biljetter på nätet är smart, oavsett om du gör det innan du reser eller på plats i Miami.

Amerikansk fotboll – Miami Dolphins

Miami DolphinsMiamis professionella amerikanska fotbollslag är Miami Dolphins. De spelar sina hemmamatcher på Hard Rock Stadium i en förort till Miami Gardens som ligger en bit utanför Downtown Miami.

Laget grundades av Joseph Robbie och började spela i den amerikanska fotbollsligan NFL 1966. ”The Fins” som laget ibland kallas har vunnit Super Bowl två gånger, 1972 och 1973.

NFL-säsongen pågår under höst och vinter. De inleds i början av september och avslutas med finalen, Super Bowl, i början av februari.

» Boka biljetter till Miami Dolphins här


Baseboll – Miami Marlins

Miami MarlinsMiamis största sport är utan tvekan baseball och staden har ett lag i Major League Baseball (MLB), som är mycket populärt, Miami Marlins.

Laget spelar sina hemmamatcher på Marlins Park som ligger i Little Havana cirka tre kilometer från Downtown Miami. Laget grundades 1993 och spelar i East Division i MLB.

Två gånger har Marlins vunnit World Series, 1997 och 2003. Trots att de aldrig vunnit i sin egen division avancerade de till slutspel båda gångerna som Wild Card-vinnare.

Lagets namn, Marlin, betyder spjutfisk och ibland kallas laget kort och gott för ”The Fish”.

Säsongen i MLB är lång. Den drar igång i slutet av mars eller början av april och grundserien pågår till början av oktober. Slutspelet, World Series, brukar vara avklarat i slutet av oktober.

» Boka biljetter till Miami Marlins här


Basket – Miami Heat

Miami HeatMiami Heat spelar i NBA, den högsta basketligan i USA, och har vunnit mästerskapet tre gånger: 2006, 2012 och 2013.

Största stjärnan som spelat i Heat är Shaquille O'Neal som dominerade under korgarna från 2004 till 2008.

Laget grundades 1988 och ägs av Micky Arison, ägare av kryssningsbolaget Carnival.

Miami Heat spelar sina hemmamatcher i American Airlines Arena som ligger i Downtown Miami.

Säsongen i NBA pågår vanligtvis från mitten av oktober till början eller mitten av april.

» Boka biljetter till Miami Heat här


Ishockey – Florida Panthers

Florida PanthersFlorida Panthers grundades 1993 och är ett de nyare lagen i den högsta nordamerikanska hockeyligan NHL. Hemmaarena är BB&T Center som ligger norr om Miami, precis intill den stora shoppinggallerian Sawgrass Mills.

Panthers har aldrig vunnit Stanley Cup, men var i final 1996 och förlorade mot Colorado Avalance.

Klubben har haft ett antal svenska spelare genom åren, senast målvakten Jacob Markström, men nuvarande säsong (2018-2019) finns inga svenska spelare i Florida Panthers.

NHL-säsongens grundserie spelas från början av oktober till början av april. Därefter tar slutspelet, Stanley Cup, vid och pågår till slutet av maj eller början av juni.

» Boka biljetter till Florida Panthers här


(Sidan uppdaterades 2018-10-17)