Nattklubbar och barer – våra tips till Miamis nattliv

Att gå på nattklubbar och barer i Miami är snudd på ett måste. Stans nattliv är vibrerande, snyggt, svängande, sexigt, kul – och en stor anledning till att så många väljer att resa dit.

Nattklubbar och barer i Miami

Miamis nattklubbar har sina egna, oskrivna, regler som kan vara bra att känna till om du ska ha en kul kväll på stan. Att lyckas komma förbi dörrvakten är långt ifrån säkert, men det finns knep att ta till:

1. Om du bor på hotell i Miami, se till att ta hjälp av hotellets concierge. Kolla upp vilken eller vilka klubbar du vill gå på, och be conciergen att ringa eller mejla in ditt namn så att du finns på gästlistan när du kommer dit. Förutom att det rejält ökar dina chanser att komma in, så slipper du ofta entréavgiften om du går in före midnatt. Den kan vara uppemot 20–25 dollar på vissa nattklubbar.

2. Om möjligt, försök att ha fler tjejer än killar i sällskapet. Det ökar chanserna att komma in. Var inte för berusade. Om dörrvakterna tror att ni inte har koll på vad ni gör, då kommer ni inte in.

3. Klä dig rätt. Ofta handlar det om casual chic på nattklubbar i Miami. Killar bör undvika sneakers/träningsskor, shorts, och skjortor som är uppknäppta långt ner på bröstet. Tjejer kan med fördel klä sig sexigt, men inte för utlämnande. Om du går över gränsen till smaklöshet, riskerar du att inte bli insläppt. Svarta kläder är ett säkert kort.

4. Träng dig inte i kön. Försök inte att fånga dörrvakternas uppmärksamhet på ett överdrivet sätt. Vänta på din tur, sök ögonkontakt, håll dig lugn.

5. Dörrvakterna förväntar sig inte att få dricks, det går inte att köpa sig förbi kön. Men om du vill dricksa efter att du blivit insläppt, gör det så diskret som möjligt.Nattklubbar i Miami

Vilka klubbar som är hetast just för tillfället, det varierar. Innan du reser till Miami, eller när du är på plats, kolla sajter som Time Out Miami eller Miami New Times.

Club Space (Downtown)

En av de äldsta och fortfarande en av de bästa nattklubbarna i Miami. Club Space inryms i fyra stora lagerlokaler och har två våningar och en uteplats. Ibland hippt, inne och fullsatt. Ibland betydligt glesare på dansgolven. Det beror på säsong, men också på vilka DJ:s som spelar. Bara öppet på helger.
www.clubspace.com

LIV (Mid-Beach)

En av världens bästa klubbar har blivit ännu schysstare. LIV har renoverats för tio miljoner dollar och kör nu sin tionde säsong i klassiska hotellet Fontainebleau. Nattklubben är känd för sina långa köer och för att det kan vara svårt att komma in. Kom tidigt på kvällen, så ökar chansen.
www.livnightclub.com

Nikki Beach Miami Beach (South Beach)

Inte så mycket party som det brukade vara, och inte längre bara för det fina folket. Nikki Beach har blivit mer mainstream, men kan vara väldigt kul ändå. Eller kanske just därför. Vill ni dansa hela natten är det söndagar som gäller, då är det öppet till klockan 05.00. Fredag och lördag har man ett ”Dinner Party” som håller på till midnatt.
www.nikkibeach.com

Twist (South Beach)

Twist har funnits i mer än 20 år och är en institution bland Miamis gayklubbar, men klubben bjuder på kul fest och skön stämning för alla. Tre dansgolv och sju barer gör att det finns en mix som passar de flesta. Ett stort plustecken för att man aldrig tar ut en entréavgift, inte ens på årets mest populära kvällar.
www.twistsobe.comBarer och lounger i Miami

Oavsett om ni vill ta en drink innan ni drar vidare till en nattklubb, eller om ni nöjer er med lite barhäng, finns massor att välja bland i Miami. Här är några av våra favoriter.

Blackbird Ordinary (Downtown)

En märklig combination av sunkhak, hipsterställe och sofistikerad citykänsla. Blackbird Ordinary har lyckats skapa en skön baratmosfär som tilltalar nästan alla. Välkänt för sina goda drinkar. Extra plus för att man kan sitta utomhus och njuta av sin cocktail.
www.blackbirdordinary.com

Broken Shaker (Mid-Beach)

Broken Shaker har utsetts till USA:s bästa hotellbar, och vi kan bara instämma. Här blandas väldigt goda, och uppfinningsrika cocktails, på färskpressad juice och örter från trädgården.
freehandhotels.com/miami/broken-shaker

Rose Bar (South Beach)

Den här läckra baren i hotellet Delano South Beach är ett måstestopp på barrundan. Här blandas art deco-inredning med fenomenala drinkar och lagom mycket Las Vegas-känsla.
www.morganshotelgroup.com/delano/rose-bar

Lagniappe

Vin, ostbricka, nedsuttna men sköna soffor, avslappnat social stämning – och levande musik. Inget röjarhak, utan en lugn lounge att dricka och umgås i. Besökarna brukar vara en mix av Miamibor och tillfälliga besökare.
www.lagniappehouse.com