Kryssning från Miami till Karibien

Att ta en kryssning från Miami är ett fantastiskt sätt att upptäcka Karibien på. Rederierna är många och erbjudandena ännu fler. Här tipsar vi om några av de mest populära kryssningarna från Miami och även från närliggande Fort Lauderdale.

Kryssning från Miami till Karibien - våra tips!

Från Miami kan du ta en kryssning till Karibiens alla hörn, varje dag i veckan, året om.

Men vilken kryssning ska man välja?

Det beror helt på om du är ute efter en partykryssning eller klassisk lyxkryssning, om du vill se Jungfruöarna eller Jamaica. Kort sagt, i Miami finns det kryssningar för alla smaker, plånböcker och kalendrar.

Fartygen är ofta gigantiska, som flytande samhällen med restauranger, aktiviteter och underhållning i alla dess former. Längs rutten stannar båten på i länder och på öar där det anordnas utflykter och guidade turer.

Dessa utflykter kostar i regel pengar och är i mån av plats, så se till att inte vara ute i sista stund.

Samma råd gäller angående båtens avgångstider. Det gäller att noga kolla upp när man måste vara tillbaka på kajen om man inte vill bli akterseglad.

Boka kryssning till bästa pris – tips!

Du kan boka din kryssning på många olika sätt. Direkt med rederierna eller via resebyråer och charterbolag.

Vårt tips är att du kollar in erbjudandena hos kryssningsexperten Cruise Direct.

Där finns en bästa pris-garanti som gör att Cruise Direct garanterar att du får lägsta pris. Dom tar inga avgifter för bokningen och det är lätt att få hjälp av kundtjänst.

» Kolla in alla kryssningar här

Kryssning från Miami – fartyg och rutter

Bland de längre kryssningarna från Miami finns många olika rutter att välja mellan medan de kortare i regel går till Bahamas och tillbaka. Här är några av de populäraste kryssningarna från Miami. Längre ned på sidan finns tips på kryssningar från Fort Lauderdale.

Celebrity Cruises, Celebrity Equinox

Miami – San Juan – S:t Thomas – Bahamas – Miami (7 dagar)

På Celebrity Cruises kombineras lyxen hos de mindre rederierna med valmöjligheterna hos de större. Från Miami går den populära 7-dagarsturen till San Juan (Puerto Rico), S:t Thomas och Bahamas.

Fartyget Celebrity Equinox kan skryta med prisbelönta restauranger, Broadwaymusikaler och även ett stort, gräsbevuxet däck dit man kan gå om längtan efter land blir för stor.

» Boka kryssning med Celebrity Cruises från Miami

Royal Caribbean, Allure Of The Seas

Miami – S:t Maartens – Haiti – Puerto Rico – Miami (7 dagar)

En resa med Allure of the Seas är en upplevelse utöver det vanliga. Fartyget räknas som det näst största i världen (systerfartyget Harmony of the Seas ska vara två meter längre), och rymmer det mesta i mat-, aktivitets-, och underhållningsväg.

Royal Caribbean har många rutter i Karibien att välja bland, men vill du gå ombord på just Allure of the Seas så går resan från Miami till St. Maartens, Haiti och Puerto Rico för att sen komma tillbaka till Miami igen. Det blir många dagar till havs, men med fartygets utbud av förströelse behöver du inte sitta sysslolös.

» Boka kryssning med Royal Caribbean från Miami

Carnival, Carnival Magic

Miami – Aruba – Turks & Caicos – Bonaire – Miami (7 dagar)

Carnival Magic kan kanske inte skryta med samma elegans som Allure of the Seas, men har mycket annat som lockar passagerare år efter år.

Kryssningarna hos Carnival lockar en hel del yngre med vattenland och stand-upklubb. Här lovas mer party och fart och mindre pensionärsstämning.

Resan går till de södra delarna av Västindien med stopp på paradisöarna Aruba, Turks & Caicos och Bonaire.

» Boka kryssning med Carnival från Miami

Norwegian Cruise Line, Norwegian Sky

Miami – Bahamas – Miami (3-4 dagar)

Om en vecka ute till sjöss känns för långt, så erbjuder NCL tre- och fyradagarskryssningar från Miami till Bahamas med Norwegian Sky.

På fartyget finns underhållning i form av rockklubb och stand-up-kvällar med mera. Dessutom ingår fri bar i biljettpriset. Under kryssningen görs tre stopp i Bahamas.

» Boka kryssning med NCL från Miami

MSC, MSC Divina

Miami – Brittiska Jungfruöarna – S:t Kitts och Nevis – Antigua och Barbuda – Guadeloupe – S:t Maartens – Miami (11 dagar)

MSC Divina heter fartyget som tar dig på en 11-dagarskryssning till pärlorna i ögruppen Små Antillerna.

MSC Divina genomsyras av elegans och glamour med eget casino, infinitypool och slow-food från Eataly. Det är inte så konstigt att Sophia Loren trivs så pass bra att hon har sin egen svit.

» Boka kryssning med MSC från Miami

Kryssning från Fort Lauderdale

Utbudet av kryssningar i södra Florida är stort och det finns fler hamnar än Miami som erbjuder turer ut till havs. Värt att nämna är hamnen i grannstaden Fort Lauderdale, fem mil norr om Miami, där rederier som Princess Cruises, Costa och Seastar håller till.

Här är tre populära kryssningar från Fort Lauderdale:

Princess Cruises, Regal Princess

Fort Lauderdale – Bahamas – Jamaica – Caymanöarna – Mexiko – Fort Lauderdale (8 dagar)

Princess Cruises ordnar kryssningar till flertalet destinationer i Karibien. En av de populäraste tar åtta dagar och går via Bahamas, Jamaica, Caymanöarna och Mexiko.

Regal Princess är ett stort och modernt fartyg, i trafik sedan 2014, med 1 780 hytter och 19 passagerardäck. Här kan man gå på utomhusbio, ta ut sig på gymet eller må gott i någon av båtens sju spapooler.

» Boka kryssning med Princess Cruise

Costa, Costa Deliziosa

Fort Lauderdale – Bahamas – Turks & Caicos – Dominikanska Republiken – Key West – Fort Lauderdale (8 dagar)

Costa är ett italienskt rederi och det märks både på den eleganta medelhavsinredningen och på utbudet av restauranger ombord.

Med Costa Deliziosa går resan från Fort Lauderdale till Nassau på Bahamas, sedan vidare mot Grand Turk, Dominikanska Republiken, Key West och tillbaka till Fort Lauderdale igen. Alltihop på åtta dagar. På Costa Deliziosa finns ett flertal restauranger och barer, diskotek och en 4D-bio.

» Boka kryssning med Costa Cruises

Silversea, Silver Spirit

Fort Lauderdale – Turks & Caicos – Puerto Rico – S:t Kitts och Nevis – Dominica – Antigua och Barbuda – S:t Barthelemy – Brittiska Jungfruöarna – Dominikanska Republiken – Key West – Fort Lauderdale (13 dagar)

Om du har bestämt dig för att bara det bästa är gott nog, är Silverseas prisbelönta lyxkryssningar det du ska välja. Från Fort Lauderdales hamn går resan till Små Antillerna, via ett stopp i Gustavia på den gamla svenska kolonin S:t Barthelemy.

Sviterna och maten håller absolut toppklass och med lika många i besättningen som antal passagerare, kan du räkna med att bli ordentligt omhändertagen ombord på Silver Spirit.

» Boka kryssning med Silversea Cruises

Hotell när du ska kryssa från Miami – Port of Miami

Det är inte alltid lätt att tajma flyget med kryssningsavgångarna. Skulle du behöva komma någon dag innan fartyget kastar ankar, finns det många hotell i anslutning till färjeterminalerna.

I Miami rekommenderas Holiday Inn Port of Miami, ett trestjärnigt hotell med gångavstånd till fartygen. Här finns bland annat en utomhuspool och ett fitnesscenter.

Ett stenkast därifrån ligger InterContinental, ett lite lyxigare hotell med en enastående takbar där du kan se kryssningsfartygen lägga till.

Vill du inte lägga en massa pengar på ett flådigt hotell, kan du ta in på det lite enklare Rodeway Inn & Suites, där ett rum ligger på runt 600 kronor natten.

För den som vill lyxa till det rejält finns Four Seasons Hotel Miami, ett jättekomplex där enbart poolområdet tar upp två hela tunnland. Här erbjuds amerikansk lyx och service som gör skäl för sina fem stjärnor.

» Här finns alla hotell nära hamnen i Miami

Hotell vid Port Everglades, Fort Lauderdale

Även i Fort Lauderdales hamn finns många hotell att välja bland, till exempel Renaissance Fort Lauderdale Cruise Port Hotel som är ett fyrstjärnigt hotell med perfekt läge mellan flygplatsen och färjeterminalen. Där finns bland annat en utomhuspool och en karibisk bar.

Ett annat populärt hotell är The Atlantic Hotel & Spa som huserar i en imponerande byggnad vid Fort Lauderdale Beach med närhet till restauranger, barer och bra shopping.

» Här finns alla hotell nära hamnen i Fort Lauderdale