Universal Studios

Universal Studios utanför Orlando

Universal Studios är stället som har något för alla smaker och alla åldrar. Följ med på autentiska inspelningsplatser, se kulisserna som används till din absoluta favoritserie och träffa filmpriduktionerna.

I ”Fear Factor Live” tävlar du mot resten av publiken i olika stunts och tricks och du kan även få prova på olika stunts där du trotsar tyngdlagen. Ta med hela familjen och träffa Shrek och prinsessan Fiona. Ni ser, hör och känner hela filmen precis som om ni vore där i deras värld. En otroligt häftig upplevelse!

I attraktionen ”The Mummy” kliver du in ett total mörker och möter olika monster från filmen ”Mumien”, här kan du även uppleva en av de läskigaste berg- och dalbanor du någonsin satt dig i.

I ”Men in black- Alien attack” kan du hjälp agenterna att skjuta aliens med laser. Runt om finns det massor av olika åkattraktioner och karuseller om man behöver en paus från en massa filmer.

För de allra minsta barnen finns det ett speciellt ställe som kallas ”Kidzone”. Här kan barnen följa med Nicke Nyfiken på äventyr, hoppa och skutta rundor med Dinosaurien Barney och vara med och sjunga i hans show. Det finns även berg- och dalbanor för de som vågar där Hacke Hackspett håller i rodret.

Det kostar en del att gå in på Universal Studios men med tanke på hur mycket det finns att göra, uppleva och utforska så är det värt det. För en vuxen kostar inträdesbiljetten cirka 83 dollar och barn, mellan 3-9 får betala 73 dollar.

För att tjäna in några dollar kan man passa på att köpa sin biljett online. Det finns även så kallade kombibiljetter att köpa. Parken har öppet alla dagar året runt. Tycker man att det är jobbigt att stå i köer ska man passa på tt åka hit när det är lågsäsong eller om man kan stå ut med dåligt väder då det ofta är mindre köer.

Man kan utan tvekan spendera hur många timmar som helst på Universal Studios och det bästa är att det passar hela familjen.