Miami resa runt

Att ta sig runt i Miami

I Miami finns det ett flertal olika sätt att ta sig fram genom och omrking staden. Nedan följer exempel:

Hyrbil i Miami
I en hyrbil kan du känna dig trygg eftersom det inte längre är tillåtet att utmärka hyrbilar på något sätt. Detta beror på att det för ett antal år sedan var vanligt med bilstölder på just hyrbilar. Det enda som behövs för att du ska få hyra bil i Florida är att du är 25 samt att du kan uppvisa ett giltigt körkort. All hyrbilar har dessutom både en hastighetsmätare för mph och km/h. Det är relativt lätt att ta sig fram i trafiken men om man har bråttom ska man undvika att vara ute och köra mellan 07.00 och 09.00 på morgonen samt mellan 17.00 och 19.00 på kvällen för då är alla andra också ute och kör. Att parkera längs med South Beach är näst intill omöjligt, välj istället något av de stora parkeringshus som finns runt om i staden. Här kan man stå parkerad för cirka 2 dollar/timme. Det kan också vara bra att kolla upp körregler som gäller i USA då dessa kan skilja sig en aning mot våra i Sverige.

Buss i Miami
Det snabbaste, billigaste och framför allt smidigaste sättet att ta sig fram är med buss, South Beach Local. Bussarna stannar på en mångd olika ställen och det är i princip bara att ställa sig på någon av busshållplatserna och vänta efter som det inte dröjer mer än 10 minuter mellan bussarna. Du betalar samtidigt som du går ombord och det är viktigt att ha jämn växel. Om du vill åka utanför Miami stad får du välja alternativet att åka med Metrobussarna. Tilldessa kan man köpa ett sjudagar kort som kostar cirka 19 dollar. Du kan åka hur mycket du vill på detta kort. Det är bra att tänka på att bussarna oftast inte håller busstidtabellerna eftersom det är myket broöppningar och andra störningsmoment i staden.

Taxi i Miami
Det är lite billigare att åka taxi i Miami än det är i Sverige. Ibland kan det vara svårt att få tag på en taxi på gatan ett tips är därför att gå och ställa sig vid hotellet eller e reataurang där det brukar vara mycket lättare. Se också till att taxin har en taxameter för att slippa betala för mycket.