Shopping i Miami

Att shoppa i Miami

Att shoppa i Miami är som att komma till himmelriket. Här finns allt man kan tänkas vilja ha.

Självklart måste man, som på alla platser, vara försiktig eftersom det finns turistfällor även här. Vill man ha allt samlat på ett ställe ska man bege sig till Lincoln Road eller varför inte prova ett av alla de mall som finns i närheten.

Eftersom dollarkursen är så låg som den är just nu går det att göra många fynd i de små specialbutikerna som finns. Både vad gäller kläder och elektronik- varor handlar du billigare här än i Sverige.

Normalt har butikerna öppet varje dag i veckan, de enda dagarna det är stängt är Thanksgiving Day, juldagen och påskdagen. I de stora shoppingmallen är öppettiderna cirka 10 till 21 på kvällen. Det är också bra att ha i åtanke att det tillkommer salestax på alla varor man köper.

Floridas största mall är Sawgrass Mills som ligger på 12801 W Sunrise blvd. Här finns 370 olika butiker med allt från leksaker till märkeskläder. De flesta stora märken har egna butiker här såsom, Nike, Adidas, Puma, Tommy Hilfiger, Gap, Ralph Lauren och Timberland.

Förutom utbidet av kläder till både män, kvinnor och barn finns här sportbutiker, skobutiker, leksaks- butiker och väskaffärer. Blir man hungrig under besöket finns det även ett stort utbud inom denna genren. Det finns massor att välja på och oftast beställer man från ”foodcourten” och sen sitter man på det stora mattorget som ligger beläget i mitten och äter in mat medan man tiitar på myllret av människor som vallfärdar hit dagligen.

I Miami finns det även många specialbutiker representerade. Exempelvis finns det en Harley Davidson butik, golfbutiker längs med Fort Lauderdale, Walmart som är den största varuhuskedjan i USA, Outdoor World som är det största friluftsvaruhuset och många bra elektronikaffärer där det finns ett bra utbud av MP3- spelare, kameror, datorer, spel och en massa annat.