Shopping i Miami – våra tips!

Shopping i Miami – vilka gallerior, gator eller områden får man bara inte missa? Det är en fråga vi får ofta. Här kommer våra tips. Shoppa loss!

Miami shopping - shoppa i gallerior och butiker

Man kan inte bara steka på stranden, eller hur? Miamis shopping är så bra att du bör lägga några timmar i butiker och gallerior. Eller dagar. För om du verkligen gillar att shoppa, finns stora möjligheter i den här staden.

Shopping i Miami – våra tips!

Att täcka in allt som Miami har att erbjuda i shoppingsväg, är en omöjligt. Här kommer våra favoriter bland stadens shoppingstråk, gallerior och butiker.

1. Sawgrass Mills – störst på shopping i Miami

Södra Floridas största galleria har fler än 350 butiker! Det kan jämföras med att Mall of Scandinavia, Sveriges och Skandinaviens största dito, rymmer cirka 175 affärer.

Sawgrass Mills är inte bara stort, gallerians butiker har dessutom ofta någon form av rea eller kampanj på gång som gör att du kan shoppa till extra fina priser.

Om du bor på hotell i Miami eller Miami Beach kan du boka biljett till shoppinggallerians officiella shuttle bus som för $25 erbjuder transport tur/retur till cirka 200 olika hotell i området.
www.simon.com/mall/sawgrass-mills

» Boka shuttle bus till Sawgrass Mills här

2. Lincoln Road Mall

Populär utomhusgalleria i South Beach som nu är bättre än på länge, tack vare att nya butiker öppnat och för att man regelbundet har gratisevenemang som konserter, filmvisningar och yogaklasser.

Bra för shopping – ännu bättre för att spana på Miami Beachs spännande blandning av människor.

Längs Lincoln Road Mall finns butiker som Apple, GAP, Zara, Armani, Banana Republic, Lululemon Athletica och Victoria's Secret, för att bara nämna några.
lincolnroadmall.com

3. Brickell City Centre

Om du bor i Downtown Miami är det hit du beger dig när du vill låta kreditkortet gå varmt. Jätteprojektet Brickell City Centre sträcker sig över tre kvarter och är Downtown Miamis första, och hittills enda, shoppinggalleria.

I gallerian finns en Apple Store – och fler modehus och klädmärken än vad du klarar av på en dags shopping.

Men det stora dragplåstret är kanske ändå maten. Förutom läckra italienska matmarknaden LaCentrale finns också välförtjänt hajpade restauranger som Tacology, Luke's Lobsters och Pubbely Sushi.
www.brickellcitycentre.com

4. Bal Harbour Shops

Lyxig utomhusgalleria där du hittar många av världens finaste och dyraste märken. Letar du design – och hoppas få syn på en kändis eller två – då är det hit du ska åka.

Bal Harbour Shops har ingen food market, som många andra gallerior. Istället finns en handfull riktigt bra – och dyra – restauranger. Om du nu har några pengar kvar efter shoppingen …
www.balharbourshops.com

5. Dadeland Mall

En klassisk amerikansk shopping mall. Stor, snygg och välordnad. Det främsta dragplåstret är att gallerian har Floridas största Macy's – ett av USA:s mest välkända varuhus.

Om du blir hungrig, testa burgarna på Bobby's Burger Place eller blunda för kalorierna på The Cheesecake Factory.
www.simon.com/mall/dadeland-mall

6. Aventura Mall – shopping & Shake Shack

Miamis mest klassiska galleria invigdes för mer än 35 år sedan och har idag fler än 300 butiker. Byggdes ut 2017 och är nu större och mer lockande än någonsin förr.

I princip alla varumärken du kan tänkas leta efter finns i Aventura Mall.

Förutom shoppingen finns det två saker som lockar lite extra: 28 meter höga Aventura Slide Tower med en lång och svängande rutschkana – och hamburgarna på Shake Shack.

Shake Shack är inte lika vanligt i Miami som i New York där kedjan grundades, men på Aventura Mall har du chans att testa deras goda burgare.
aventuramall.com

7. Dolphin Mall

Vill du shoppa billigt på outlet? Sikta på Dolphin Mall som faktiskt är Miamis enda galleria med outletshopping.

Här finns massor av butiker, några exempel är Asics, Armani Exchange, Adidas, Billabong, Boss, Calvin Klein, Converse, Desigual, DKNY, Foot Locker, Hollister, Nike, Saks och Sunglass Hut.

Om du tänker shoppa mycket – ta med en tom resväska och fyll den. Så gör shoppingproffsen på Dolphin Mall. Det finns en shuttle bus som för $20 tar dig till och från gallerian.
www.shopdolphinmall.com

» Boka shuttle bus till Dolphin Mall här

 

(Uppdaterades 2019-11-19)