Fairchild Tropical Botanic Garden

Fairchild Tropical Botanic Garden är USA:s största botaniska trädgård – och en av världens främsta. Du hittar den i Coral Gables, cirka 15 kilometer söder om Miami.

Fairchild Tropical Botanic Garden - Miami

Att besöka Fairchild Tropical Botanic Garden är som att bli förflyttad till tropikerna. Dofter från exotiska blommor och ljumma vindar gör att det känns som att vara i Asien eller Afrika. Syftet med trädgården är att undersöka, förklara och bevara tropiska växter.

Trädgården började att anläggas 1938 och har sedan dess utökats med en mångfald av växter. Idag finns ett stort antal mindre områden, garden exhibits, som alla har en speciell inriktning. De är uppdelade på två större områden: The Uplands och The Lowlands.

Korvträd och kottepalmer

Trädgården bjuder, förutom på en undersköna blommor och växter, även på vattenfall, konstgjorda sjöar grottor och världens största samling av palmer.

Du kan också titta på ett underliga korvträd, besöka regnskogen och förundras över uråldriga kottepalmer som fanns på Jorden innan dinosaurierna dök upp.

I trädgården finns guidade rundturer som man kan åka med på. Här får du reda på hur man till exempel framställer läkemedel och parfymer från olika växter, men också hur golfbollar kan tillverkas från växter.

Allt detta förklaras och visas upp i trädgårdens forskningscenter. Vill man ta sig runt på egen hand och upptäcka parken finns många små och mysiga gång- och cykelstigar att använda sig av.

En speciell sevärdhet är Mattheson Hammock Park som ligger precis bredvid parken. Här kan du se mangroveträsk och besöka atoll pool, en stor saltvattensbassäng med sand och palmer.

Fairchild Tropical Botanic Garden – biljetter

Trädgården håller öppet alla dagar året runt, utom 25 december. Öppettiderna är 9.30 till 16.30.

Inträdet kostar $25 för vuxna, $18 för pensionärer över 65 år och $12 för barn mellan 6 och 17 år. Barn under 6 år går in gratis. Biljetterna köps på plats.

Hitta till Fairchild Tropical Botanic Garden

Du behöver hyrbil eller taxi för att ta dig till trädgården, det finns bara en begränsad busservice.

(Uppdaterades 2018-09-28)