Little Havana – mat, politik och festivaler i Miamis Lilla Havanna

Lilla Havanna, Little Havana, i Miami är stadens pulserande latinamerikanska hjärta, en stadsdel med levande gator som bjuder på skön atmosfär och väldigt god mat.

Lilla Havanna - Little Havana i Miami

Little Havana är inte bara hem för många av Miamis exilkubaner, i området bor också många människor från Syd- och Centralamerika. Uppskattningsvis 98 procent av invånarna är spansktalande.

I Lilla Havanna pratar man politik, festar och dansar. Invånarna är, om en generalisering tillåts, vänliga och gästfria. Samtidigt kan delar av området vara aningen osäkra på kvällar och nätter.

Stadsdelen är bland annat känd för två saker: mat och festivaler.

En av världens största festivaler

Om vi börjar med det sistnämnda, så måste Calle Ocho Festival nämnas. Det är en av världens största gatufestivaler och pågår längs Lilla Havannas mest kända gata, Calle Ocho, eller Southwest 8th Street, från 4:e till 27:e avenyn.

Under festivalen säljs god och spännande mat från många olika kök, musik spelas och det finns massor av aktiviteter att testa på.

Calle Ocho Festival har arrangerats i mer än 40 år och nästa år, 2020, är 15 mars datumet att hålla reda på. Missa inte om du är i Miami då!

Mat och goda smaker i Lilla Havanna

Du får inte resa till Miami utan att testa en cubano, en smörgås med skinka, rostbiff, ost, pickles, senap och kubanskt bröd, som tros ha sitt ursprung i Key West.

Kanske låter som en vanlig macka, men den kan vara vansinnigt god.

Exakt vem som gör Miamis godast cubanos, tvistar man om. Men det råder ingen tvekan om att restaurang Versailles ligger i toppskiktet.

Restaurangen är dessutom Miamis, och kanske världens, mest kända kubanska restaurang, mycket tack vare sin väl bevarade charm och atmosfär.

Andra restauranger värda att testa i Lilla Havanna i Miami är El Exquisito, El Cristo och La Camaronera Fish Market om du gillar fisk och skaldjur. Här hittar du fler tips på restauranger i Miami.

Lär känna Lilla Havanna i Miami

Du kan givetvis utforska stadsdelen på egen hand, men det finns många fördelar med att följa med på en guidad tur. En guidad tar dig till platser du inte hade hittat själv och du får lära dig mycket om Little Havana under tiden.

I Lilla Havanna kan du exempelvis boka den här guidade turen på tre timmar, där lunch ingår. Fokus ligger på kultur, immigration och stadsliv.

Ett annat alternativ, som vi gärna rekommenderar, är att kombinera guidning med mat.

den här populära matvandringen besöker ni familjeägda restauranger i Little Havana och smakar den godaste maten och dryckerna, samtidigt som ni får lyssna till historier och anekdoter från området.

Fler aktiviteter i Little Havana

Här finns fler guidade turer och andra aktiviteter att välja bland, från vår partner Get Your Guide. Du bokar snabbt och säkert på nätet.