Miami Seaquarium

Miami Seaquarium

Lite söder om Miami ligger, Miami Seaquarium där man verkligen spendera en hel dag med familjen. Här finns över 10.000 olika arter marina varelser, eller vad säga om hajar, späckhuggare, delfiner, krokodiler, exotiska fiskar och massor med annat.

Det är Floridas största och mest välbesökta akvarium och flera gånger under dagen kan man titta på framträdanden och andra upplevelser. En av parkens mest kända uppträdanden är späckhuggaren, Lolita som väger 3500 kilo och som skjuter iväg sin tränare i luften.

Ett tips är att placera er på någon av de tre första raderna för här blir man garanterat blöt när det 6 meter långa däggdjuret plaskar och stojar förbi. En riktig upplevelse för alla barn och även för vuxna. Något annat som man abolsut inte får missa på akvariet är sjölejonens och delfinernas show. Här knasar dem loss i olika lekar och hopp och bjuder mer än gärna på sig själva.

Superstrjärnan Flipper, delfinen som är känd från tv, plaskar även han runt och visar upp sig. Det som brukar vara allra mest uppskattat av både barn och vuxna är vad parken kallar Dolphin Encounter. Här får man simma med delfiner, mata dem och lära sig hur de tränas och samverkar med människor i 2 timmar. En otrolig upplevelse! Det kostar en hel del extra men är värt vartenda öre pch något man sent kommer att glömma.

Runt om finns det en hel del matställen som erbjuder allt från pizzaslive till lite större middagar, helt beronde på hur hungrig man är. Miami Seaquarium har öppet alla dagar från 9.30 till 18.00 och det kostar 32 dollar för vuxna samt 25 dollar för barn mellan 3 och 9 år att gå in.

Vill man dessutom vara med och simma med delfiner kostar detta en hel del utöver inträdet, cirka 140 dollar för vuxen och 100 dollar för barn men som sagt, det är det värt!!