Miami Seaquarium – klassisk temapark känd för delfinen Flipper

Miami Seaquarium invigdes 1955 och är en av USA:s äldsta marina temaparker. Parken är fortfarande populär, men har nog passerat sina glansdagar.

Miami Seaquarium - akvarie och marin temapark

I takt med att allt fler människor får upp ögonen för det tveksamma i att stänga in stora, marina, däggdjur som späckhuggare och delfiner i förhållandevis små bassänger, börjar akvarieparker som SeaWorld och Miami Seaquarium att ifrågasättas allt mer.

När det gäller Miami Seaquarium handlar kritiken främst om parkens enda kvarvarande späckhuggare, Lolita. Hon kom till parken redan 1970 och är världens äldsta späckhuggare i fångenskap.

Djurrättsaktivister har protesterat till myndigheter om storleken på hennes bassäng och kändisar som skådespelarna Jessica Biel och Jason Biggs har uttalat skarp kritik mot parken.

Ett annat problem tycks vara att besökarna är på väg att tröttna. Betygen på exempelvis Tripadvisor imponerar inte, och många nämner att det är för dyrt i förhållande till vad upplevelsen ger.

Miami Seaquarium – biljetter och öppettider

Om du ändå vill besöka Miami Seaquarium, handlar det om en klassisk akvariepark med delfinshower, sälar, pingviner, sjölejon, sköldpaddor, och andra marina djur.

En lokal favorit som du inte hittar många andra akvarier är manater, de stora och sävliga djur som bland annat lever i Floridas vattendrag.

Parken ligger på ön Virginia key i Biscayne Bay, nära Downtown Miami, och det går att åka kollektivtrafik dit.

Akvariet håller öppet året runt och öppettiderna är vanligtvis 10.00-16.30. Du kan räkna med att ett besök tar cirka fyra timmar – om du vill hinna se samtliga shower och utställningar.

» Här kan du boka biljett till Miami Seaquarium

» Här finns biljett där transfer från hotellet ingår

Kuriosa – Flipper spelades in i parken

Tv-serien Flipper, med världens kanske mest kända delfin, spelades in på Miami Seaquarium. Hela 88 avsnitt filmades under åren 1963-1967.

(Uppdaterades 2018-09-28)