Fort Lauderdale

Fort Lauderdale – En del av Florida

Långt ner i södra Florida ligger staden Fort Lauderdale som är cirka 94 kvadratkilometer stor och ungefär 170.000 invånare.

Fort Lauderdale ska enligt många vara USAs motsvarighet till Italiens Venedig.
Staden har fått smeknamnet ”Venice of America” på grund av alla de kanaler, vattendrag och konstgjorda sjöar som finns runt om i staden. I och med att staden ligger precis vid vattnet och har ett väldigt rikt marinliv passar namnet väldigt bra. Massor med turister besöker staden året runt, dels för att det är väldigt turistvänligt men även eftersom staden är känd för sin vackra natur. I staden finns bland annat massor med anlagda parker och stora grönområden.

Fort Lauderdale passar de flesta, den shoppingsugne, romantikern, nattsuddaren, barnfamiljerna och landskapsgranskaren. Det passar bra att besöka staden när som helst på året men högsäsongen är under sommarhalvåret.

Man bör dock undvika att komma hit i mitten av april då alla collegeungdomar har vårlov och invaderar staden och stränderna. Det finns många fina sevärdheter i staden och massor av olika utflyktsmål.

Vill man stanna kvar i staden och shoppa ska man bege sig till huvudgatan som heter Las Olas Boulevard. Här kan du hitta allt från fisk-och skaldjur till klädesaffärer och smyckesbutiker. Även längs med stadens andra huvudgata och strandpromenad, Ocean Boulevard, kan man göra fynd.

Staden är även känt för sin numera lyxturism som passar dem som letar efter det där riktigt speciella på semestern. Blir man trött på allt lyxandekan man bege sig till ett jättestort outlet- center som heter Sawgrass Mills och har över 300 butiker med superbilliga priser. Här kan man verkligen fynda.

När man väl är i Fort Lauderdale ska man även passa på att köra längs med Atlantkusten, en otroligt vacker upplevelse. Man åker längs med vattnet hela vägen och får uppleva vacker natur och härliga vyer.

Längs med promenadstråket Riverwalk, som bara den är en upplevelse i sig, ligger den pampiga konsert- och teaterbyggnaden med namnet Broward Center of the performing Arts. Man kan också besöka museér som till exempel Museum of art som ofta har trevliga utställningar av världkända artister och konstnärer.

Det är enkelt att inse, Fort Lauderdale har allt man kan begära för att få en så bra och minnesvärd semester som möjligt.