Florida

Bra att veta om Florida

Den sydligaste staten i USA är Florida där huvudstaden heter Tallahassee. Det bor cirka 18 miljoner människor i Florida , vilket gör den till den fjärde folkrikaste delstaten.

I Florida finns det ett oändligt utbud av övernattningsmöjligheter allt från billiga motell till lyxiga hotell. Vart man bor i Florida beror helt på vad man är ute efter. Vill man ha en lugn och skön semester ska man bege sig till Fort Lauderdale som ofta beskrivs som USA:s Venedig.

Är man bekväm av sig och vill ha nära till allt och lite till ska man bo i Miami Beach. Här finns verkligen allt från shopping och bad till hålligång och sevärdheter. Om det är nöjen som lockar finns det bara ett ställe som kan uppfylla dina förväntningar, Orlando, Eller vad sägs om Universal Studios, Sea World, Kennedy Space Center, Animal Kingdom och massor med annat.

För resa till USA krävs inget visum, det enda som behövs är att man har en returbiljett och att man stannar i mindre än 90 dagar. Någor som är viktigt att tänka på när man åker till Florida (och resten av USA) är att här förväntar man sig dricks. Vare sig det är taxichauffören eller mannen som packar ner dina matvaror i affären ska man betala minst 10% i dricks. Bli inte förvånad om du till och med blir påmind om det.

De flesta Amerikaner dricker inte vattnet i kranen på grund av den höga halten av klor. Det är drickbart men man kan lika gärna köpa vatten på flaska eftersom det är så billigt och smakar bättre.

Tro det eller ej men invånarna i USA är ett väldigt aktivt folk. Det bjuds på många olika aktivieter i Florida såsom; surfing, dykning, inlinesåkning, beachvolleyboll, golf och massor med annat. Vill man vara lite mindre aktiv kan man såendera dagen på någon av de många fins stränderna som Florida har att erbjuda.

Vill man fortsätta vara aktiv efter shoppingturen kan man bege sig ut i nattlivet och prova på en massa olika uteställen, barer och diskotek. Området Church Street Station är ett stort nöjeskomplex och ett måste när man besöker staten. Här kan man lyssna på livemusik såsom jazz och blues, eller varför inte dansa loss på Club Paris Orlando som är känt för sin atmosfär och frusna drinkar.

I Florida finns det verkligen någor för alla, oavsett vilket syfte eller tanke man har med semstern!! Det är en plats som bara måste upplevas…