Restauranger i Miami

Äta och dricka i Miami

I Miami och speciellt Miami Beach kan du hitta allt från pizzaslice till trerättersmiddagar till bra priser. Eftersom restaurangerna ligger tätt är det bara att välja och vraka längs med Lincoln Road och Ocean Drive där det är mest reataurang- tätt.

Självklart finns det några ställen som kanske inte är de mest välsmakande men om man besöker ett ställe med mycket folk brukar man ofta gå därifrån mätt och belåten. Det finns något för alla smaker i Miami.

Här finns mat från alla världens hörn och i alla prisklasser. Fisk är ju på grund av närheten till vattnet en delikatess och även skaldjur finns med på menyn. Någor annat som är vanligt i Miami är Italienska reatauranger med rätter som spagetti och risotto. Oftast är det invandrade italienare som driver och äger restaurangerna och därför smakar maten också extra mycket och väldigt gott.

Ett säkert kort är annars att satsa på kött som är typiskt amerikanskt. På alla ställen, vare sig det är ett stort steakhouse eller världens minsta sylta görs hamburgarna from scratch, inga halvfabrikat här inte! I USA brukar man skylta med det man är bäst på som till exmepel kött, men det finns alltid annat att välja på från menyn också.

Du behöver aldrig gå hungrig från en restaurang eftersom portionerna oftast är mycket stora. Därför är det ofta vanligt att man delar en portion på två personer. Äter man inte upp sin mat blir man erbjuden att ta med resterna hem i en så kallad ”doggy bag”. Till priserna tillkomer alltid sales taxes och utöver det får man även betala dricks cirka 15%.

En av Miamis mest anrika och välbesökta restauranger är Joe´s Stone Crab som har funnits i över hundra år. Här kan man, som namnet antyder, äta deras specialitet Stone Crab i alla dess former. På menyn finns även mängd andra sorters sea-food, samt kött -och fiskrätter. Du hittar restaurangen på 11 Washington Avenue.

Ett annat måste när man besöker Miami är ”Johnny Rockets” som är världskänt för sina milkshakes, hamburgare och en hel massa andra gamla rock ´n roll klassiker. Man hittar den på 728 Ocean Drive.

Ett tredje alternativ är att besöka ”Tuscan Steak”. Här betalar man en hel del för sin middag men det är definitivt inte bortkastade pengar. Smakupplevelsen går inte av för hackor vare sig man beställer fisk, kött eller pasta. Restaurangen är väldigt fin och man bör ta på sig sin allra finaste outfit för att passa in med interiörerna och resten av människorna som går dit för att äta.

Det finns oändligt många andra restauranger att rekomendera, det bästa är att prova sig runt och föröska hitta någon som faller en i smaken. Kom bara ihåg… gå dit hungrig!!