Stränder i Miami

Stränder i Miami – Miami Beach

Det är många som förknippar Miami med Miami beach som är en liten sandstrimla precis utanför Miami men den största och mest välbesökta stranden i Miami är South Beach som är en av de mest fotograferade stränderna i världen.

Detta beror på att vattnet har en alldels unik azurblå färg och sanden är vitare än på de flesta andra ställen. Många fotografer använder stranden och havet för att göra sina jobb så minnesvärda som möjligt. Det är även mycket vanligt att modeller fotograferas längs med vattenbrynet.

Stränder i Miami har sedan länge varit ett till håll för den internationella kändiseliten och ligger du och solar samtisigt som du läser en skvallerblaska finns chansen att du läser om någon av de kändisar som just gick förbi.

Stranden passar alla, liten som stor, gammal som ung. Det är reltivt långgrunt vilket gör att många barnfamiljer solar här.

Det är även nära till butiker och restauranger när hungern smyger sig på. Att hyra en solstol kostar cirka 10 dollar för en heldag, vill man hellre ligga på sin medtagna handduk är det bara att hitta en ledig plats och placera sig där. Vill man göra något annat är att bara sola och bada kan man prova på lite olika vattensporter såsom jetski, vattenskidor, segling, parasailing, paddla kanot eller om man vill hålla sig på stranden,beachvolleyboll.

Blir man trött på sanden mellan tårna kan man gå på ”The Boardwalk” som är en trälagd promenadsträcka som går utmed 21:a till 48:e gatan. Behöver man ta en paus under promenaden kan man göra det genom att säta sig på någon av de bänkar med bord som finns utplacerade längs med sträckan. Det finns även en exklusiv strandpromenad längs med South Beach som sträcker sig från 15:e till 5:e gatan, mellan Ocean Drive och stranden. Det enda som kan störa här är alla dem som väljer att ta sig fram på inlines eller skateboard.

De flesta delarna av South Beach är dagligen bevakade av badvaakter. För att alla besökare av stranden ska kunna bada under säkerhet använder sig badvakterna av ett flaggsystem. Svart flgga innebär att det är badförbud, röd flagga betyder varning (oftast för undervattneströmmar eller liknande) och blå flagga varnar för brännmaneter eller andra vattendjur.