Väder och temperatur i Miami

Miami har ett skönt väder och ett behagligt klimat som bidragit till varför staden blivit ett så populärt resmål. Samma sak gäller delstaten Florida i stort. Temperaturen är ofta riktigt behaglig, men somrarna blir väldigt fuktiga.

Väder och temperatur i Miami

Miami och södra Florida är ett året runt-resmål, men har ändå distinkta säsonger för turismen. Årets mildare period, med lägre temperaturer och mindre luftfuktighet, räknas som högsäsong. Den perioden startar veckorna före jul och pågår till och med påsken.

Väder i Miami – och bästa tid att resa

Om man bara bryr sig om vädret råder alltså ingen tvekan, december till april är de bästa månaderna att besöka Miami och södra Florida. Då ligger den dagshögsta temperaturen, som du kan se nedan, i snitt mellan 25 och 28 grader.

När sommaren kommer blir det inte bara betydligt hetare och fuktigare, ibland med upp till 90 procent luftfuktighet, utan nederbördsmängden ökar också markant.

I juni och augusti regnar det ofta mer än 200 millimeter, att jämföra med runt 50 millimeter i december och januari.

En annan faktor som påverkar när det är bäst att resa till Miami är orkansäsongen. Den infaller vanligtvis från juni till november.

Om du vill ha en ännu mer exakt uppskattning av den bästa tiden att resa till Miami – sikta på perioden mars till maj. Då drar du nytta av det sköna vädret, men betalar inte de höga priser som råder – bland annat på Miamis hotell – under jul, nyår, skollov och andra helger.

Temperatur i Miami månad för månad

Notera att temperaturerna nedan är genomsnittlig högsta temperatur varje månad. Det blir betydligt svalare på kvällar och nätter.

Januari: 25 °C
Februari: 26 °C
Mars: 27 °C
April: 28 °C
Maj: 31 °C
Juni: 32 °C
Juli: 33 °C
Augusti: 33 °C
September: 32 °C
Oktober: 30 °C
November: 28 °C
December: 26 °C

Vattentemperatur i Miami månad för månad

Att bada i havet i Miami är skönt året runt, men vattentemperaturen varierar en hel del med säsongerna. Här är den högsta snittemperaturen per månad.

Januari: 24 °C
Februari: 25 °C
Mars: 26 °C
April: 28 °C
Maj: 29 °C
Juni: 30 °C
Juli: 31 °C
Augusti: 31 °C
September: 30 °C
Oktober: 30 °C
November: 28 °C
December: 26 °C

Väder i Miami just nu

I den här väderuppdateringen från AccuWeather ser du vädret just precis nu: