Monkey Jungle

Monkey Jungle i Miami

20 minuter söder om Miami ligger ”Monkey Jungle” som är ett mäste att besöka för dem som är intresserade av apor. I parken som är nästan 15 hektar stor skyddad djungel där 400 aporna som bor i orkn kan härja och leva fritt.

Höga staket följer de många små promenadstigarna som finns i parken. Det finns nästan 30 olika sorters apor, allt från orangutanger och gorillor till mindre och mer udda apor som gibbonapa och brasilianska lejontamariner. parken är även känd för sina java-apor som kom till parken för över 70 år sedan.

Varje dag kan man se en show med just dessa apor som heter ”The wild monkey´s swimming pool”. Här kan man få se dem dyka efter frukt och krabbor i vattnet men även se dem stoja och stimma rundor. Denna showen brukar vara väldigt uppskattad av barnen. Även orangutangen, shimpansen och gorillan har egna shower där man får lära sig massor med de olika aporna samtisigt som de bjuder på en show.

Man kan även få prova på att mata aporna alldeles själv. Runt om i parken finns det utställt tuggummiautomatliknande maskiner som man kan köpa solrosfrön från för 25-cent. Det går även att köpa små brukar med tranbär, russin och annat gott när ni köper entrébiljetten.

Överallt hänger de små silverhinkar i taket, där i lägger man maten till aporna sen hissar aporna själva upp hinken och firar tillbaka den när den är tom för påfyllning. Det kan vara bra att ta med sig vatten och myggsprej till parken eftersom det är riktigt dyrt att köpa på plats.

Parken har öppet alla dagar mellan 9.30 och 17.00. Det kostar 26 dollar för vuxna, 23 dollar för pensionärer, 20 dollar om man är mellan 3 och 9 år samt gratis för alla under tre år.

Parken är väldigt fuktig, varm och illaluktande men om man kan stå ut med det får man en jättebra dag med massor utav upplevelser