Parrot Jungle Island

Mitt emellan Miami South Beach och centrum ligger en djungel som är hem för mer än 3000 exotiska djur samt 300 olika växtarter. Djulens innehåller förutom ovanstående även en ”klappa-djur”gård, växt-och plantskolor, djurshower och massor av utställningar.

Den stora höjdpunkten är en magnifik show där mer än 200 papegojor medverkar och gör tricks som man sent kommer att glömma.

Parken har funnits sedan 1936 och startades av en man vid namn Franz Sherr. Han var ägare av en foder och leveransbutik och hade många fåglar i butiken. Han förstod att de hade lätt för att lära när de kom flygand enär han kallade på dem och bestämde sig för att starta upp en stor fågelpark.

Han hyrde mark och började utveckla sin attraktion. Eftersom han inte ville ha någon form av inhängnad lämnade han ”burarna” öppna uppe till. Hans familj hade väldigt lite tro på att idén skulle fungera men i princip alla fåglarna som Frans satte i parken stannade kvar.

Parken har öppet dagligen mellan 10 och 18. Entréavgiften är 27,95 dollar för vuxna, 22,95 för barn samt 25,95 för pensionärer. Parken är ett trevligt ställe att åka till och när man väl åker härifrån gör man det med en massa minnen.