Miami Metrozoo

Miami Metrozoo

En bit söder om Downtown Miami ligger Miami Metrozoo som är ett ganska litet men välbesökt zoo där djuren inte lever i bur utan får få fritt i de miljöer de är vana vid. Här finns runt 1300 olika djurarter och man kan få vara med när utfodringen sker på av flera av dem.

Det finns en speciellt matningsplattform där alla kan få vara med och mata djuren, man kan till exempel köpa lite sallad för en dollar och mata girafferna med. På så sätt kommer man väldigt nära djuren i deras egna miljö vilket ofta uppskattas av barnen.

Det finns schema om vilka tider det är utfodring och man kan även gå på mini-föreläsningar om det olika djuren.

Barnen brukar uppskatta att se på när de olika kattdjuren får mat och slänger sig upp i luften för att fånga köttstycket. Parken är känd för att det finns en så kallad komodovaran, vilket är ett väldigt sällsynt djur.

Det finns bara på några få zoo:n runt om i världen. Djuret kallas ibland för ”världens mest skrämmande djur” och kan bli nästan 3,5 meter långt och väga upp mot 100 kilo. Det är ett måste att göra ett besök hos den här ”lilla” krabaten.

För att ta sig runt i parken kan man antingen gå till fots eller om man hellre vill, så går det att hyra en så kallad safaricykel. Här får man plats 4 personer och det är lätt att trampa runt på de vägarna som är gjorda just för ändamålet.

Vill man samtidigt som man ser på de olika djuren ha information kan man åka med på en guidad tågtur. Alla alternativen kostar en slant men det kan det vara värt om man har små barn som fort blir trötta i fötterna. Eller om vill passa på att lära sig lite mer om alla djuren.

Miami Metrozoo har öppet alla dagar från klockan 9.30 till 17.30. Det kostar 13.95 dollar för vuxen över 13,95 dollar för barn mellan 3 och 12 och är man yngre än 3 är det gratis att gå in.

Man kan lätt spendera en dag här och blanda med allt från matning och information till picknick och fotning av alla djur. Oavsett ålder lär man sig mycket om hur dem olika djuren lever och det är definitivt en upplevelse för alla.