Miamis sportlag – Miami Dolphins mm

Miamis idrottslag

Miamis professionella amerikanska fotbollslag, är känt som ”Miami Dolphins”. De spelar sina hemmamatcher på Dolphin Stadium i en förort till Miami Gardens som ligger en bit utanför Downtown Miami.

Laget grundades av Joseph Robbie och började spela i den amerikanska fotbollsligan 1966. Miamis nationalsport är baseball och har ett lag som är riktigt duktiga. De kallas för Florida Marlins och spelar sina hemmamatcher på både Pro Player Stadium och Dolphin Stadium. Laget grundades 1993 och är medlem i Eastern Division of Major Leaugue Basketball: s National League.

Två gånger har laget vunnit World Series, 1997 och 2003. Trots att de aldrig vunnit i sin egen division avancerade de till playoffs båda gångerna som Wild Card vinnare. Namnet kommer från just fiskarten, spjutfisk.

Ibland kallas även laget kort och gott för ”The Fish”.

Det fins även duktiga basketlag i Miami, exempelvis ”Miami Heat” som grundades 1987 och ägs av Micky Arison. Laget spelar i NBA som är den största basketligan i USA.

Är man sportintresserad kan det vara roligt att gå och se en match med något av ovanstående lag.

Om inte annat så för att känna på den känslan som sprudlar i kroppen när lagen tar poäng och arenorna fylls med jubel och applåder. Det är en känsla man sent glömmer.